ALTO Security De speciaalzaak in waarden- en personenbeveiliging

Product per branche

Alto Security
 
Showroom:
Brusselsesteenweg 604
3090 Overijse
 
Openingsuren:
Bel naar 0032 (0)2 784 39 00
voor een afspraak
 
TEL: 0032 (0)2 784 39 00
FAX: 0032 (0)2 784 39 01
 

U bevindt zich hier:  Elektronische sloten > Elektronische cilinders (toegangscontrole)
PDF

Elektronische cilinders (toegangscontrole)

Stel een vraag over dit product
Elektronische cilinders (toegangscontrole)
Bekijk grote afbeeldingCyLock voor deuren

De CyLock cilinder is een elektronische versie van standaard mechanische cilinders voor sloten. De montage is net zo eenvoudig als het vervangen van de bestaande mechanische cilinder. De cilinder wordt geopend door de sleutel die tevens de voeding bevat. Voor deursloten zijn verschillende typen cilinders beschikbaar, waaronder de europrofiel cilinders, ovaal en ronde cilinders.

CyLock cilinders

De complete CyLock cilinderlijn geeft u de mogelijkheid om toegang te verlenen voor meer dan alleen toegangsdeuren. De automatencilinder (Camlock) wordt op kasten en lades gemonteerd.
Verder zijn er cilinders voor hangsloten, knopsloten en vitrinesloten, terwijl T- cilinders in verkoopautomaten worden toegepast.

Ontworpen voor zowel binnen als buitengebruik, controleert en registreert de CyLock cilinder de toegang tot buiteningangen, computerruimtes, hekken met hangsloten, geldlades, waardetransport koffers, geldautomaten, parkeermeters en vrachtwagens. Cilinders in speciale weerbestendige uitvoering zijn eveneens leverbaar.

altaltaltaltalt

De CyLock sleutel

De intelligente CyLock sleutel zorgt voor de elektronische aansturing van het systeem. De CyLock sleutel bevat de batterij om de cilinders te openen en bevat de specifieke toegangsautorisaties voor de gebruiker van de sleutel. Een sleutelgebruiker heeft bijvoorbeeld toegang tot een slot tussen 07.45 uur
en 17.45 uur, van maandag tot vrijdag, maar geen toegang in het weekend en tijdens vakantiedagen.

De sleutel kan ook gedurende een bepaalde tijd worden geautoriseerd, zodat de sleutel vooraf uitgegeven kan worden en automatisch weer ongeldig wordt na afloop van die periode. Om een hoog niveau van beveiliging te verkrijgen, heeft elke sleutel een uniek ID nummer waarmee de gebruiker
wordt geïdentificeerd.

altalt

Transactiegeheugen en rapportage

Zowel in de cilinder als in de sleutel wordt de historie bijgehouden van elke transactie, zoals elke toegangsverlening, met vermelding van de gebruikersidentiteit, de datum en tijd. De cilinder slaat de laatste 1100 gebeurtenissen op, de sleutel slaat ook de laatste 1150 gebeurtenissen op in zijn geheugen. Deze gegevens worden overgebracht naar de computer via het basisstation, welke op de seriële ingang van een computer kan worden aangesloten of automatisch via de ReValidator.

Beveiliging

Het CyLock systeem is ontworpen met veel vooruitstrevende functies om een hoge graad van beveiliging te waarborgen. Omdat er geen sleutelgat in de cilinder zit, kan deze niet zoals bij gewone cilinders “open gepikt” worden. De cilinder is bestand tegen vandalisme, zoals het geforceerd verdraaien, het "slagpikken", hamerslagen en tegen het manipuleren met magneten. De cilinder blijft dan altijd in vergrendelde toestand.

De CyLock software kent ook een aantal extra beveiligingsaspecten en zorgt voor automatische
registratie van sleuteluitgifte en het beheer van het sluitsysteem. Een cilinder kan zo ingesteld worden,
dat meerdere sleutels benodigd zijn om hem te openen. Een lijst met geblokkeerde sleutels wordt bijgehouden in elke cilinder, zodat bij verlies van een sleutel het niet nodig is cilinders en sleutels te vervangen. De programmeersleutel geeft u de mogelijkheid om alle cilinders elektronisch te blokkeren indien dit bij calamiteiten uit beveiligingsoogpunt noodzakelijk is. En u kan voor elke sleutel de einde geldigheidsdatum instellen om extra veiligheid in te bouwen of om slechts tijdelijk toegang te
verschaffen.

CyPoint

De CyPoint is een los registratiepunt waarmee alleen een contact wordt geregistreerd en geen slot

wordt bediend. Dit is ideaal als een ronde van een bewakingsdienst moet worden gecontroleerd. Ook kan men het CyLock systeem t.b.v. een urenregistratie systeem gebruiken.

CyLock Contactschakelaar

Met de contactschakelaar wordt het mogelijk om elektrische schuifdeuren, machines, etc. te bedienen.

Er hoeft alleen contact gemaakt te worden; de CyLock sleutel er tegenaan houden is voldoende om het relais te schakelen. De controle eenheid is met een aansluitkabel verbonden aan het contactpunt en kan dus op een veilige plaats worden weggewerkt. Dit zorgt voor een hoge mate van beveiliging, waarbij het kortsluiten van draden geen risico vormt. Kortom hoge veiligheid en bedieningsgemak verenigd.

CyLock ReValidator

De CyLock ReValidator is bij uitstek geschikt voor nagenoeg continue dataoverdracht van en naar sleutels, om zodoende een "virtual online" systeem te bereiken. Met behulp van de CyLock ReValidator, die met een geïntegreerd modem of netwerkverbinding contact maakt met uw pc, bent u in staat om sleutels voor een korte periode (minuten, uren, dagen) uit te geven.

alt

De CyLock ReValidator kan bv. bij de entree van een gebouw geplaatst worden en kan in buitensituaties gebruikt worden. De ReValidator actualiseert de toegangsgegevens in de sleutel nadat de sleutelhouder de sleutel heeft aangeboden en zonodig een pincode heeft ingetoetst. Tegelijkertijd worden alle voorgaande sleuteltransacties uitgelezen en naar de computer gezonden. Zo houdt u te allen tijde optimaal inzicht in het sleutelgebruik. Er zijn twee versies van de ReValidator, namelijk een met geïntegreerd modem en een met LAN verbinding.

CyLock GPRS autorisatie

Naast de "normale" ReValidator voor wandmontage bestaat ook de mogelijkheid van GPRS autorisatie via een mobiele telefoon. Hiermee is het mogelijk om draadloos de CyLock sleutels te autoriseren. Er is dus geen bekabeling nodig om wijzigingen te maken op de CyLock sleutels en ook de historie wordt draadloos uitgelezen. Een mobiele telefoon met kleurenscherm en GPRS is het enige wat nodig is. Met de CyLock GPRS oplossing heeft u optimale veiligheid, omdat de sleutel alleen wordt geactiveerd indien dit nodig is. Dit geeft een maximale veiligheid omdat er geen hoofdsleutel / sleutelbossen meegegeven hoeven te worden. Na bediening van de cilinders kan de sleutel weer automatisch zijn geldigheid verliezen tot de volgende draadloze autorisatie. Vanuit een meldkamer of elke andere locatie kan zo precies bepaald worden wie, waar en op welk moment naar binnen mag.

alt

De bovenstaande afbeelding laat de communicatie zien tussen de GPRS telefoon en de speciale infrarood CyLock sleutel. De sleutel is niet te gebruiken totdat deze van de GPRS telefoon een activeringscode krijgt. Op dit moment is de sleutel te gebruiken op die cilinders waar toestemming voor verkregen is. Ook alle informatie over het gebruik van de sleutel wordt middels de infrarode communicatie naar de telefoon verstuurd. Deze zal op zijn beurt alle verkregen informatie terug zenden naar de meldkamer. Hierdoor blijft de informatie over het sleutelgebruik altijd actueel.

CyLock software werkt gemakkelijk

CyLock software is uw gereedschap om gemakkelijk uw toegangscontrolesysteem op te zetten. Beheer uw sloten en sleutels, stel de gebruikersrechten vast, creëer hoofdsleutels en blokkeer indien nodig sleutels en bekijk via uw PC de historie van alle gebeurtenissen. U kan zelfs persoonlijke gegevens van elke sleutelhouder in uw systeem opslaan. De informatie van het sleutelsysteem wordt via het CyLock basisstation naar de sleutels en cilinders overgebracht.

CyLock, een aantal toepassingen

alt